Arte plastice

 
Oferta educaţionala este atent conceputa, adaptata in permanenta cerintelor actuale.
La inscriere sunt asteptati copii talentati integrati in invaţamantul de masa: scolari cu diferite inclinatii artistice. Cursurile se desfasoara dupa sau inaintea orelor de cultura generala, in timpul liber al elevilor.

In cadrul sectiei de Arte Plastice au loc cursuri de pictura, desen si modelaj. La pictura invata cum sa utilizeze game cromatice si valorice si cum sa-si valorifice creativitatea si imaginatia. La desen urmaresc cum sa realizeze corect volumul si proportiile obiectelor si folosesc tehnici cum ar fi: folosirea penitei si a tusului, etc. Prin modelaj elevii invata cum sa reprezinte tridimensional (ronde-boss si relief, basorelief, etc.) figuri umane, animale si alte elemente creative.
 
 
Exista 2 ateliere de arte plastice dotate cu: sevalete, plansete, suporti pentru modelaj, bancute, mese, panouri pentru expozitii, vitrine.
ATELIERUL DE ARTE PLASTICE este spatiul ideal pentru educatia practica de performanta individuala. In atelier, elevul se intalneste cu opera de arta prin intermediul albumelor, muzeelor si galeriilor virtuale, studiindu-le tehnicile si intelegandu-le conceptele. In atelier, experimentele de performanta individuala, nereusitele sau incercarile neterminate, pot fi pastrate si reluate in aceleasi conditii in care au fost incepute.
Cu toate materialele din dotarea atelierului si cu instruirea concomitenta a profesorului, invatarea expresivitatilor vizuale, presupune exersarea practica individuala si unica. Elevii dezvolta deprinderi si realizeaza lucrari de valoare prin forte proprii. Cu ajutorul teoriilor invatate, de aplicare a elementelor de limbaj plastic, ei pot sa creeze mai departe subiecte si concepte noi.
Elevii sunt organizati pe GRUPE de varsta pentru clasele a V-a, a VI-a, a VII-a si a VIII-a si se folosesc metode de invatare ce inlesnesc cunoasterea, dezvoltarea comportamentala si dezvoltarea personalitatii. Profesorul de atelier lucreaza cu fiecare elev individual, ajutand ca acesta sa se dezvolte si sa performeze. PROGRAMUL DE PRACTICA la cursurile de arta plastica se deruleaza in afara orelor de cultura generala ale elevilor si poate fi urmat atat de elevii ce invata in tura de dimineata in scolile de provenienta, cat si de cei ce invata dupa amiaza: Luni: 16-19 Marti: 9-12 Miercuri: 9-12 si 16-19 Joi: 9-12 si 16-19. Copiii isi aleg cate o sedinta de 3 ore, de doua ori pe saptamana, fie dimineata, fie dupa amiaza. Inscrierile pentru aceste cursuri se fac la sfarsitul fiecarui an scolar, in ultimele doua saptamani, prin depunerea unui dosar de inscriere, dar si la inceput de an scolar in prima saptamana. Pentru inscriere se va completa o cerere, insotita de o copie a certificatului de nastere al copilului si o adeverinta cu mentiunea " Pentru pictura Scoala Gimnaziala de Arte nr.2". CURSURILE SUNT GRATUITE si se desfasoara conform structurii anului scolar conceputa de Minister. De asemenea frecventa, notarea si evaluarea se realizeaza prin aceleasi metode aplicate la orice scoala, folosind consemnarea lor ritmica intr-un catalog anual. Alte informatii la tel. 0723938542, profesor de pictura, Alexa Angelica.